Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Algerije, culturele expeditie

Prijs
Vanaf5.670 €
Prijs
Vanaf5.670 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

265

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

Meerdaagse reizen:
056 62 77 27
reizen@art-travel.be


Daguitstappen:
09 233 37 70
dag@art-travel.be

13 dagen/12 nachten
24 april 2024
Brussel
Algiers
Deelnemers: Min. 8 - Max.13
Algerije, culturele expeditie

In het diepe zuiden van Algerije ligt het hooggelegen rotsplateau Tassili N’ajjer, dat op Unesco’s werelderfgoedlijst staat vanwege de vele rotstekeningen. Hier vind je de best bewaarde en meest verfijnde prehistorische rotskunst ter wereld tot 12.000 jaar oud. Duizenden tekeningen en gravures laten onder andere menselijke figuren, olifanten, giraffes, neushoorns, struisvogels en ook koeien en geiten zien. De diepe valleien en bizar gevormde rotspieken van het Hoggar-gebergte vormen de kern van de Algerijnse Sahara en herbergen het thuisland van de grootste Toeareg-stam. De beeldentuin vormt een magnifiek schouwspel waar zand en rotsen elkaar afwisselen in een oneindige dans met de elementen. 

Het noorden van Algerije herbergt een schat aan cultuursteden en archeologische sites. Feniciërs, Berbers, Romeinen, Byzantijnen, Ottomanen en Fransen lieten in dit immense land overal hun sporen na. Het resultaat is een onwaarschijnlijke en prachtige culturele mix. 

Tussen 1500 en 400 v.Chr. waren de Feniciërs de belangrijkste zeevaarders van de Middellandse Zee. Op hun vele reizen stichtten ze kleine, permanent bemande, handelsposten om de handel met de plaatselijke bevolking te vergemakkelijken. Zo ook in wat vandaag Algerije is: steden als Algiers en Constantine, maar ook Cherchell en Tipaza kunnen bogen op Fenicische wortels. 

Vanaf de derde eeuw v. Chr. begonnen de Romeinen het laken naar zich toe te trekken; de Feniciërs verloren langzaam hun greep op de macht waardoor de Berbers – de oorspronkelijke bewoners van Algerije – hun koninkrijk Mauretania sterk konden uitbreiden. Niet voor lang, want ook hier liet Rome al snel zijn macht gelden, onder andere met de bouw van militaire kampen die later uitgroeiden tot lokale centra. Steden als Djemila, Lambesis en Timgad herbergen uitzonderlijk bewaarde theaters, tempels, triomfbogen, beelden en mozaïeken die tot de mooiste van Noord-Afrika behoren. 

Dieper in het binnenland wisten de Berbers hun eigenheid wel te bewaren. De stad Ghardaia werd gesticht door moslims. Ghardaia maakt deel uit van een pentapolis, vijf versterkte steden met smalle gekleurde huizen. Le Corbusier vond hier inspiratie voor zijn modernistische architectuur. 

Maar Algerije is nog zoveel meer: de ommuurde stadscentra (kasba’s), het heldere licht, de geuren en kleuren, art nouveau,…. En een grenzeloze gastvrijheid !

Woensdag 24 april 2024

15u00 – 16u35 rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Algiers met Air Algerie (uren onder voorbehoud).

Transfer naar het hotel, check-in, diner en overnachting.

Logement in Hotel El Djezair

Donderdag 25 april 2024

Binnenlandse vlucht van Algiers naar de oasestad Djanet.

Djanet ligt aan de voet van het rotsplateau Tassili N’Ajjer en bestaat uit een aantal dorpen, wit geschilderd temidden van een mooie oase van palmbomen. Djanet wordt dan ook wel de parel van de woestijn genoemd.

Logement in Djanet Maison d’hôtes Dar Dhiaf.

 

Vrijdag 26 april 2024

Het hooggelegen rotsplateau Tassili N’Ajjer staat sinds 1982 op de Unesco’s werelderfgoedlijst vanwege  de vele rotstekeningen, waarvan sommige meer dan 12.000 jaar oud zijn. Duizenden tekeningen en gravures laten o.a. menselijke figuren, olifanten, giraffes, neushoorns, struisvogels en ook koeien en geiten zien.
De diepe valleien en bizar gevormde rotspieken  vormen de kern van de Algerijnse Sahara. Deze ‘beeldentuin’ vormt een magnifiek schouwspel waar zand en rotsen elkaar afwisselen in een oneindige dans met de elementen.

Logement in Djanet Maison d’hôtes Dar Dhiaf.

 

Zaterdag 27 april 2024

Van Djanet naar Essendilene, een canyon die gekend is voor zijn enorme biodiversiteit.

Logement in Djanet Maison d’hôtes Dar Dhiaf.

Zondag 28 april 2024

De zandduinen bij de prachtige site Tikoubaouine. De naam betekent letterlijk “zwaarden” maar verwijst in figuurlijke zin naar de scherpe lijnen en richels die als een lemmet de duinen aftoppen. Samen met de prachtig gestileerde rotsbogen, de in de vorm van olifanten geciseleerde zandsteenpartijen en de buitenaardse obelisken vormen ze een verbluffend decor. Niet alleen de site is bekend in de regio, maar ook de gelijknamige muziekgroep Tikoubaouine die met haar woestijnblues dit deel van de Sahara veroverd heeft. 

Hoge rotspieken en grotschilderingen in Timras/Timghas (tanden) genoemd naar de vorm van de berg.

Transfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht naar Algiers.

Logement in Hotel El Djezair Algiers.

Maandag 29 april 2024

Djamila, oorspronkelijk Cuicul genaamd, werd gesticht in de eerste eeuw na Christus. De Moslims hernoemden de stad Djemila, hetgeen ‘prachtige’ betekent in het Arabisch. De romeinse ruïnes zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven en zijn gecentreerd rond het forum van de Harsh, een groot vierkant plein waar een triomfboog toegang tot geeft. De stad staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege zijn forum, tempels, basilieken, triomfbogen en huizen van historische waarde. De setting is uniek en de gebouwen zijn erg goed bewaard gebleven. Het Septimius Severus forum met de aan Mars gewijde tempel, is spectaculair. De Arc de Triomphe van Caracalla, de spa voor Keizer Commodus, het theater, … zijn eveneens in goede staat. In het museum kan u prachtige mozaïeken bewonderen.

Verder naar Timgad. De oude Romeinse kolonie van Thamugadin, gesticht door keizer Trajanus, werd door militairen gebouwd omstreeks 100n.Chr. als verdediging tegen de Berbers uit het Aussium-massief. Veel gebouwen bleven goed bewaard: de basiliek, de bibliotheek, 4 spa’s, een theater voor 3500 toeschouwers. De tempel gewijd aan Jupiter is even groot als het Pantheon in Rome. In de laatste dagen van de stad werd nog een Byzantijnse citadel gebouwd. Ook Timgad is Unescowereld Erfgoed.

Logement in Timgad, Trajan Hotel.

Dinsdag 30 april 2024

Lambese, met een bezoek aan het Principia, het hoofdkwartier van de legioensoldaten van het Romeinse militaire kamp.

Onderweg stoppen we bij het Madracen, het cilindervormige Numidisch mausoleum (148 v.Chr.).

Rit terug naar Constantine, gelegen op de duizelingwekkende kloof, uitgesleten door de rivier de Rummel.

Logement in Novotel Marriott Constantine.

Woensdag 1 mei 2024

We bezoeken  Constantine en het archeologisch museum.

Als de rijkste en meest bloeiende stad van Numidië speelde de stad al in de klassieke oudheid een belangrijke rol. De Numidiërs stichtten de stad, die bekend werd onder de naam Sarim Batim. De Carthaagse naam van de stad was Karta, de Romeinen noemden de stad later Cirta. Door keizer Maxentius werd de stad vernietigd, later werd zij opgebouwd door keizer Constantijn de Grote, naar wie de stad in de 4e eeuw na Christus Constantina werd genoemd. 

De Romeinse ruïnestad Tiddis, gelegen op een kale berghelling, zo’n 30 km van Constantine, is misschien wel de meest indrukwekkend gelegen van alle Romeinse sites in Algerije. De ruïnes zelf zijn echter nogal verweerd en kunnen niet tippen aan sommige van de bekendere Romeinse steden in deze streek.

Binnenlandse vlucht naar Ghardaia, gelegen in het Sahara-gebied in de M’Zab-vallei. Deze vormt een unieke habitat, helemaal anders dan de rest van Algerije en de Sahara.

Logement in M’zab Hotel Ghardaia.

Donderdag 2 mei 2024

Een volledige dag gewijd met bezoeken aan de versterkte nederzettingen van de Mozabitische pentapolis.

Ghardaia werd gesticht omstreeks 1000 na Christus door een Berbersprekende moslimgemeenschap.  Ze hielden er een erg ascetisch bestaan op na: een eenvoudig leven van werk en bidden, maar geen parfum, geen tabak, geen alcohol, …  Vrouwen hadden (hebben…) een zwaar bestaan: tot voor kort mochten ze de stad niet verlaten en sluiers zijn verplicht (slechts 1 oog mag zichtbaar zijn). Ghardaia is het belangrijkste centrum. De oude stad oogt bijzonder mooi met smalle gekleurde huisjes. Le Corbusier haalde hier zijn inspiratie voor zijn werk in Frankrijk.

Logement in M’zab Hotel Ghardaia.

Vrijdag 3 mei 2024

Binnenvlucht naar Algiers en transfer naar het hotel.

Afhankelijk van het aankomstuur nog een stadsbezoek.

Logement in Hotel El Djezair Algiers.

Zaterdag 4 mei 2024

Bezoek aan Jardin d’Essai en het Monument voor de Martelaren.

Na de lunch, wandeling in de oudste en minst toeristische buurt van Algiers: de Kasbah, gebouwd tussen 1516 en 1830 (Unesco Werelderfgoed), die de citadel en de omliggende traditionele buurten omvat.

Logement in Hotel El Djezair Algiers.

Zondag 5 mei 2024

In de voormiddag rit naar Cherchell, ooit de hoofdstad van Mauretania en een van de belangrijkste bondgenoten van het Romeinse Rijk. Bezoek aan het archeologische museum met Griekse en Romeinse beelden die behoren tot de mooiste van Noord-Afrika.

In de namiddag bezoek aan Tipaza, een Punisch- Romeins-Byzantijnse stad dat gekend is voor zijn amfitheater, spa’s, restanten van de grootste basiliek in Romeins Noord-Afrika en het museum met een schat aan onder andere mozaïeken en prachtig gesculpteerde sarcofagen.

Rit naar Algiers met onderweg een stop aan het Koninklijk Mausoleum (derde eeuw v. Chr.) van de Mauretaanse vorst Juba II en zijn echtgebote Cleopatra Selene II.

Logement in Hotel El Djezair Algiers.

Maandag 6 mei 2024

 Transfer naar de luchthaven van Algiers.

10u05 – 13u50 Algiers – Brussel met Air Algerie (uren onder voorbehoud).

 

 

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
56701-persoonskamer

prijs per persoon
6450
Inbegrepen
  • Vluchten
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt, lunch, diner
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Johan Van Acker

Musicoloog en Arabist

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.