Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Basel, Zürich en Winterthur

LAATSTE PLAATSEN
Vanaf3.290 €
LAATSTE PLAATSEN
Vanaf3.290 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1181

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

Meerdaagse reizen:
056 62 77 27
reizen@art-travel.be


Daguitstappen:
09 233 37 70
dag@art-travel.be

6 dagen / 5 nachten
16 april 2024
Deelnemers: Min. 12 - Max. 16 deelnemers

Afreis is verzekerd - nog drie plaatsen beschikbaar

Basel, Zürich en Winterthur

De drie, dicht bij elkaar gelegen, Zwitserse steden Basel, Zürich en Winterthur staan gekend voor hun musea met wereldwijd vermaarde kunstcollecties van zowel oude, moderne als hedendaagse kunst, gehuisvest in architecturale pareltjes.  

Dinsdag 16 april 2024

Vertrek met autocar vanuit Antwerpen, Waasmunster, Gent en Brussel.

Rit naar Basel (625 km.) 

Logement in Art-House Hotel **** Basel + 3-gangen diner 

Woensdag 17 april 2024

Het Kunstmuseum, met topwerken gaande van David, Holbein, Cranach,  Rubens, Jordaens, Brueghel, Rembrandt, Ingres, Delacroix, Géricault , Manet, Degas, Monet, Rodin, Renoir, Cézanne, Gauguin, en van Gogh tot Picasso, Matisse, Braque, Léger, Brancusi, Bonnard, Modigliani, Kandinsky, Malevitsj, von Jawlensky, Mondriaan,Schlemmer, Calder, Schiele, Beckmann, Klee, Miró, Ernst, Giacometti, Dalí, Beuys, Richter, Rothko, Warhol, Johns, Rauschenberg, Twombly en Oldenburg.

De Fondation Beyeler is ontworpen door Renzo Piano en spreekt tot de verbeelding door de manier waarop het in het landschap is ingebed. De collectie toont topwerken van Monet, Cézanne, Picasso, Van Gogh, Richter, Fontana, Marlene Dumas, Olafur Eliasson, Rothko en vele anderen.

 

Donderdag 18 april 2024

Het Kunsthaus Zürich is één van de bekendste Zwitserse musea en is na de spectaculaire uitbreiding door David Chipperfield Architects (2020 ) het grootste kunstmuseum van Zwitserland. Vandaag is het Kunsthaus bekend voor zijn kostbare collectie. De collectie vertegenwoordigt alle belangrijke perioden van de Europese kunst van de middeleeuwen tot heden: middeleeuwse beeldhouwwerken en beschilderde panelen, barokke schilderijen (zoals Rembrandt en Domenichino) en meesterwerken van de Zwitserse schilderkunst uit de 19e en 20e eeuw. De collectie omvat ook nog eens de grootste Munch verzameling buiten Noorwegen, belangrijke Picasso’s en werken van beroemde expressionisten alsook meesterwerken van Monet, Chagall en Giacometti. In de nieuwe vleugel zijn zowat 170 werken uit de private collectie van E.G. Bührle te bewonderen en bevat werken van de Middeleeuwen tot de vroege moderne periode met een uitzonderlijk ensemble van Franse impressionisten. 

Logement in Seidenhof Hotel **** Zürich

Vrijdag 19 april 2024

Het Migros Museum en de Kunsthalle zijn twee musea voor hedendaagse kunst die gelegen zijn in de voormalige brouwerij Löwenbrau. De vaste collectie toont werken van de ‘minimal art’ en van kunstenaars uit de jaren zeventig en tevens van hedendaagse kunstenaars als Maurizio Cattelan, Douglas Gordon en Paul Thek. Er worden tevens tijdelijke tentoonstellingen gehouden van veelbelovende jonge kunstenaars. Tenslotte zijn er ook nog enkele kunstgalerieën en een gespecialiseerde boekhandel.

Museum Haus Konstruktiv is een van de meest impressionante voorbeelden van industriële architectuur in Zürich. Het museum focust op conceptuele, constructivistische  en concrete kunst en de impact daarvan op de hedendaagse kunst.

Tevens bezoeken we nog enkele toonaangevende kunstgalerieën, zoals Haüser & Wirth, Mark Müller, Francesca Pia en Bob Van Orsouw (lijst onder voorbehoud).

Logement in Zürich

Zaterdag 20 april 2024

Rit naar Winterthur (25 km.).

Het Kunstmuseum bezit een van de mooiste collecties moderne kunst in Zwitserland. In het oude gedeelte kan je werken bewonderen van onder meer Delacroix, Monet, Cézanne, Léger, Klee, Calder  en Mondriaan. In het bijgebouw (architecten Gigon & Guyer) is de hedendaagse kunst te zien in een wisselende opstelling.

De Sammlung Oskar Reinhart ‘Am Römerholz’ staat te midden van een groot park met beelden van Bourdelle en Renoir. De verzameling omvat vijf eeuwen schilderkunst van Cranach, Breugel en Rembrandt over Poussin, Watteau en Fragonard tot Corot, Delacroix, Manet, Van Gogh en Picasso. Deze verzameling is zeer uitzonderlijk omdat Reinhart zelf bepaald heeft dat zijn werken nooit zouden reizen. Het museum leent dan ook nooit werken uit voor tijdelijke tentoonstellingen. Ze kunnen enkel ter plaatse bekeken worden.

In de Villa Flora (die in maart terug open gaat) is de verzameling van Arthur en Hedy Hahnloser-Bühler te bewonderen. Centraal element in de collectie is de Nabis-groep (Valloton, Bonnard, Vuillard en Roussel) Het fauvisme is vertegenwoordigd met Matisse en Manguin en tevens ook werken van  Giacometti, Manet, Cézanne, Van Gogh, Toulouse-Lautrec  en Redon.

Diner 3-gangen 

Logement in Zürich.

 

Zondag 21 april 2024

Terugrit met onderweg een stop en bezoek aan het Centre Pompidou Metz.                  

De tijdelijke tentoonstellingen zijn nog niet gekend (informatie volgt later).

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
32901-persoonskamer

prijs per persoon
3890
Inbegrepen
  • Autocar
  • Hotel
  • Ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Lieven Van Den Abeele

Kunsthistoricus

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.