Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Berlijn, anders bekeken.

Prijs
Vanaf2.695 €
Prijs
Vanaf2.695 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

809

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

Meerdaagse reizen:
056 62 77 27
reizen@art-travel.be


Daguitstappen:
09 233 37 70
dag@art-travel.be

6 dagen / 5 nachten
11 - 16 juli 2023
Zaventem
Brussel
Deelnemers: Min. 10 - Max. 20
Berlijn, anders bekeken

We worden ondergedompeld in de hippe kunstscene van Berlijn, met zowel bezoeken aan de gekende musea als aan de minder voor de hand liggende  kunst- en architectuurprojecten. Dit onder leiding van Lieve Pillen, die meer dan 30 jaar in Berlijn woont én Lieven Van Den Abeele, kunsthistoricus.

Dinsdag 11 juli 2023

9u25 – 10u50 (onder voorbehoud): rechtstreekse vlucht van Brussel naar Berlijn met Brussels Airlines.

Na aankomst in het hotel en de lunch, wandeling met Lieve Pillen door de wijk Mitte met onder meer: Monbijoupark, Bodemuseum, Haus Bastian (Chipperfield), Duits Historisch Museum (Pei-vleugel), Unter den Linden, Palais Populaire, Bebelplatz, Pierre Boulezzaal van de Barenbaum-Said-Akademie (concertzaal Frank O’Gehry), Friedrichwerdische Kirche en Schinkelplatz, Humboldtforum (het nagebouwde koninklijk paleis/Stadtschlos),  Museumsinsel/Masterplan.

Gezamenlijk diner.

Logement in Hotel Amano Zoë: superior kamer voor dubbel/twin – comfort kamer voor singel.

Woensdag 12 juli 2023

Volledige dag met private autocar en onder leiding van Lieve Pillen.

De wijk Prenzlauer Berg met het cultuurproject Brouwerij Pfefferberg met het atelier  van Olafur Eliasson en de architectuurgalerie Aedes. In Kreuzberg bezoeken we de galerie Johann König, gehuisvest  in de St-Agnes kerk. Verder naar de Moritzplatz, het gebouw van de uitgeverij ‘Aufbauverlag’, de ‘Prinzessinengarten’ en de voormalige electriciteitscentrale ‘Kraftwerk’. Het hedendaags kunstencentrum  in de geklasseerde Kindl brouwerij. De stilgelegde luchthaven Tempelhof, Axel Springer Verlag (Rem Koolhaas), Kühlhaus tentoonstellingsruimte. Tenslotte het Joods Museum (Daniel Libeskind) en de Berlinische Galerie (beide extern).

Donderdag 13 juli 2023

Pergamon Museum omvat drie afdelingen met Assyrische, Babylonische en Perzische kunstwerken evenals de islamitische kunstafdeling. Bij de hoogtepunten bevinden zich de Isjarpoort, de Aleppo-kamer en de Marktpoort van Milete. Het Pergamonaltaar is door de grondige renovatie van het museum (nog) niet te bewonderen.

Neues Museum, met de Egyptische en Papyrus verzamelingen, de Prehistorische en vroeg-historische verzamelingen. De topattractie van het museum is de buste van Koningin Nefertiti, die dateert uit 1360 v.C. en ontdekt werd in 1912. Het nieuwe toegangsgebouw (2019) voor beide musea, de James-Simon-galerie is van de hand van David Chipperfield.

In het zeer recente (mei 2022) George Grosz Museum, opgericht met private fondsen en gehuisvest in een omgevormd  tankstation, is er een overzicht van het werk van de kunstenaar te bewonderen.

Het ‘Bikini-Haus’ uit 1956 was een toonbeeld voor de moderne consumptiemaatschappij  Het  is jarenlang gerenoveerd en doet aan weinig meer terugdenken aan de jaren ’50. Het pand ziet er modern en industrieel uit en is stukken ruimer en lichter dan menig ander winkelcentrum. In het Bikini-Haus vind je een verzameling aan pop-up stores, flagship stores, cafeetjes, restaurants, tentoonstellingen en een groen dakterras met uitzicht over de West-Berlijnse dierentuin.

 

 

 

Vrijdag 14 juli 2023

De Neue Nationalgalerie werd in de jaren 1965-1968 naar een ontwerp van Ludwig Mies van der Rohe gebouwd. Het iconische gebouw werd in 2021 heropend na een modernisering van het Architectenbureau David Chipperfield. De collectie is een indrukwekkende verzameling van meesterwerken van Europese en Noord-Amerikaanse kunstenaars als Munch, Picasso, Kirchner, Beckmann, Dix, Klee, Ernst, Dalí, Bacon, Richter en Warhol. Er lopen tevens tijdelijke tentoonstellingen.

De Gemäldegalerie huisvest één van ‘s werelds belangrijkste collecties uit de Europese schilderkunst van de 13e tot de 18e eeuw. Het museum telt maar liefst 72 zalen met vijf eeuwen werk van onder meer Jan van Eyck, Pieter Breughel, Rafael, Titiaan, Carravaggio , Rubens en Rembrandt.

De Martin-Gropius-Bau, voorheen in gebruik als museum voor toegepaste kunst, is een tentoonstellingsgebouw en kunsthal. Het gebouw is bedoeld voor grote tijdelijke tentoonstellingen. Tot 1990 stond het gebouw direct aan de Berlijnse Muur, bij de sectorgrensovergang naar het stadsdeel Berlin-Mitte.

Zaterdag 15 juli 2023

Volledige dag met private autocar.

Het Brücke-Museum geeft een mooi beeld van de ontwikkeling van het Duitse expressionisme. Alle grote namen die verbonden  waren aan Die Brücke zijn vertegenwoordigd. Naast werk uit de Brücke-periode (1905-1913) heeft het museum ook veel werken die de kunstenaars later maakten. Naast het Brücke Museum ligt het Kunsthaus Dahlem, dat sinds 2015 geopend is. De woning was  het vroegere atelier van Arno Breker, een van de belangrijkste beeldhouwers tijdens het Derde Rijk.

In afwachting van de heropening van het nieuwe Bauhaus-Archiv is er een tijdelijk ontmoetingslocatie geopend in het centrum.  Men vindt hier een tijdlijn van de Bauhaus-geschiedenis, een pop-up bibliotheek en een Bauhaus-souvenirwinkel.

Lunch in Kaffehaus Dahlem (o.v.).

Het museum Sammlung Scharf-Gerstenberg toont kunst van de Franse romantiek tot het surrealisme. Naast schilderijen van onder meer Magritte, Dali, Dubuffet, Ernst ligt het zwaartepunt van de verzameling Scharf bij het grafische werk. Het ernaast gelegen Berggruenmuseum  wordt gerestaureerd, maar op de eerste verdieping wordt er een representatief overzicht gegeven van deze prachtige collectie met werken van Picasso, Giacometti, Klee, Matisse en Cézanne.

We eindigen met het Olympiastadion, waar de spraakmakende Olympische Spelen van 1936 plaatsvonden. Verder de Unité d’Habitation van Le Corbusier uit 1958 en het beroemde ‘Haus des Rundfunks’ uit 1931 (alle enkel exterieur).

Gemeenschappelijk diner.

Zondag 16 juli 2023

Christian Boros begon in 1990 kunst te verzamelen en  intussen telt zijn verzameling zo’n 500 werken. Boros kocht veel werk van kunstenaars die intussen internationaal bekendheid genieten, zoals Olafur Eliasson en Wolfgang Tillmans. Een bijzondere ervaring in een verbouwde bunker uit 1943.

Het ‘Hamburger Bahnhof’ is een voormalig spoorwegstation dat is ingericht als museum voor hedendaagse kunst. De verzameling bevat werk van onder meer Richter, Baselitz, Polke, Broodthaers, Warhol en Beuys die in een wisselende opstelling gepresenteerd wordt.

18u45 – 20u10 (onder voorbehoud): rechtstreekse vlucht van Berlijn naar Brussel met Brussels Airlines

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
26951-persoonskamer

prijs per persoon
3275
Inbegrepen
  • Vluchten
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt, lunch (3x), diner (2x)
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Lieven Van Den Abeele

Kunsthistoricus

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.