056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen
056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Den Haag: Gemeentemuseum: Alexej von Jawlensky – Kunst uit de wereld van de Islam – Femmes Fatales

Prijs
Vanaf40 €
Prijs
Vanaf40 €
Reservatieformulier
Een vraag?
Een vraag over deze reis?
24/11/2018
Maak uw keuze
  • Busrit, opstapplaats GentautocarTijdstip: 08:45
  • Busrit, opstapplaats WaasmunsterautocarTijdstip: 09:10
  • Busrit, opstapplaats Crown PlazaautocarTijdstip: 09:35
  • Busrit, opstapplaats BorsbeekbrugTijdstip: 09:40
  • Busrit, opstapplaats St-JobautocarTijdstip: 09:50

Reserveer nu

Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

515

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

056 62 77 27
09 233 37 70

info@art-travel.be

1 dag
24 november 2018
Den Haag: Gemeentemuseum: Alexej von Jawlensky - Kunst uit de wereld van de Islam - Femmes Fatales

Ver voordat in de Westerse wereld spirituele en esoterische stromingen als new age en mindfulness populair worden, combineert Alexej von Jawlensky (1864-1941) met een open levenshouding het beste uit verschillende religieuze stromingen. De van oorsprong Russische kunstenaar ontwikkelt zich in München tot één van de belangrijkste Duitse expressionisten en staat samen met Wassily Kandinsky aan de wieg van de kunstenaarsgroep Der Blaue Reiter. De internationale groep ontwerpt een nieuwe kunst voor de toekomst: felle kleuren in combinatie met decoratieve patronen, lijnvoering en ritme voeren de boventoon. Kunst wordt een expressie van pure emoties. Jawlensky gaat krachtige, monumentale portetten schilderen. Zijn Vrouwenkop uit 1911 is een van de publiekslievelingen uit de collectie van Gemeentemuseum Den Haag. Het gezicht is opgebouwd uit rood en blauw en de geelgroene ogen van de vrouw verbeelden een heftige gemoedstoestand.     De tentoonstelling presenteert Jawlensky’s rijke oeuvre van landschappen, stillevens en portretten in een groot overzicht waarbij de nadruk ligt op de invloed van zijn spirituele beleving.  De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met de nog in leven zijnde kleindochters van Jawlensky.   Een bijzondere selectie uit de persoonlijke collectie zal in de tentoonstelling worden opgenomen.

Alsof deze gisteren is beschilderd. Zo helder is het kobaltblauw op de Perzische twaalfpuntige stertegel uit omstreeks 1445. De tegel is dit najaar te zien in Glans en Geluk – Kunst uit de Wereld van de Islam, samen met honderden andere schatten die nooit eerder of weinig zijn getoond. De tentoonstelling zet na lange tijd de rijke collectie islamitische kunst van het museum weer in de schijnwerpers. De verzameling omvat veel – keramiek, glas, metaal, tapijten en houten deuren uit de periode 900-1900 – en is een van de beste collecties van Nederland. Van vloeiende kalligrafie tot weelderige bloemenpracht, van geometrische sterpatronen tot oneindige arabesken en levensechte vogels en vissen. Glans en Geluk – Kunst uit de Wereld van de Islam brengt vele verworvenheden van de Islamitische kunst bij elkaar. Het is een tentoonstelling vol pracht en praal waarbij de nadruk ligt op het ornamentele karakter van islamitische kunst en de verhalen over cultuur, traditie en ambacht. Veel kunst uit de wereld van de islam is voorzien van een minutieuze ornamentiek. De rijke details van de versieringen zijn zowel religieus als wereldlijk van aard. Ze herinneren aan het moois dat in het hiernamaals te wachten staat. Maar geven ook uitdrukking aan een liefde voor het goede leven.                                                     Glans en Geluk ontrafelt deze bijzondere, positieve symboliek, maar staat ook stil bij hoe de voorwerpen werden gebruikt en gemaakt. De tentoonstelling is daarmee een ode aan het ambacht. Eeuwenoude technieken als glasblazen, houtsnijden, kalligrafie of tapijtknopen vertellen verhalen over cultuur, tradities en opdrachtgeverschap en de rol van de islamitische cultuur in de wereld.

De tentoonstelling Femmes Fatales – Sterke vrouwen in de mode bevat werk van een indrukwekkende lijst vrouwelijke (inter)nationale ontwerpers. Naast wereldberoemde namen komen in de tentoonstelling ook vrouwen aan bod die achter de schermen van menig modehuis verstrekkende invloed hebben of hadden, maar compleet onbekend zijn in de modegeschiedenis. Er is werk te zien van  onder andere Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparell, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Miuccia Prada.

Prijzen

Busrit

Heen & terug
40

Ticket

Gemeentemuseum
14

Rondleiding

Von Jawlensky
5
Opstapplaatsen
Gent, parking Dampoortstation08u45
Waasmunster: E17 - afrit 109u10
Bushalte Crown Plaza of Borsbeekbrug Berchem09u35
St-Job, P + R 09u50
Terugreis17u00