056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen
056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Edinburgh, Glasgow en Dundee

UITGESTELD NAAR 2022
Vanaf1.945 €
UITGESTELD NAAR 2022
Vanaf1.945 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

2626

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

056 62 77 27
09 233 37 70

info@art-travel.be

6 dagen / 5 nachten
Zaventem
Edinburgh
Deelnemers: Min. 14 - Max 20

UITGESTELD NAAR 2022

Edinburgh, Glasgow en Dundee

Edinburgh is een prachtige stad met zijn brede lanen, talrijke historische gebouwen, uitmuntende musea en vele parken. Glasgow is de grootste stad van Schotland en kent een bloeiend cultureel leven. De architect Charles Rennie Mackintosch heeft een zeer belangrijke stempel gedrukt op deze stad. Dundee heeft de ambitie om van het nieuwe V&A Dundee een van de meest toonaangevende musea ter wereld te maken. 

Dinsdag 2 juni 2020

Rechtstreekse vlucht naar Edinburgh met Brussels Airlines.

De hoofdstad van Schotland is gebouwd op vulkanische heuvels die ieder een ander uitzicht op deze fraaie stad bieden. De stad kan zich beroemen op een rijke historie. De oude stad,  eeuwen geleden gebouwd op de richel die vanaf Castle Rock naar beneden loopt, vormt een duidelijk contrast met de nieuwe stad met zijn elegante straten en pleinen in Georgian-stijl.

Het indrukwekkende silhouet van het kasteel boven op de rots is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Edinburgh. Al vanaf de elfde eeuw was het kasteel de residentie van de koningen, maar de huidige gebouwen zijn eeuwenlang in gebruik geweest bij een militair garnizoen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de Schotse kroonjuwelen en de Destiny Stone in de Crown Room.

De St Giles’ Cathedral heeft talrijke verbouwingen achter de rug ; het enige nog oorspronkelijke gedeelte aan de buitenkant is de met wimbergen gesierde torenspits. In het interieur zijn vooral de grafmonumenten en versieringen bijzondere aandacht waard.

Het Palace of Holyrood, de officiële residentie van de vorst in Schotland, staat tussen de groene hellingen van Holyrood Park. Sir William Bruce ontwierp het schitterende bouwwerk in Palladiaanse stijl. De gebouwen aan de binnenplaats behoren tot de eerste voorbeelden in Schotland van de renaissancestijl uit de Stuart-periode. Bijzondere aandacht verdienen de plafonds met pleisterwerk.

Logement in Market Street Hotel **** charmehotel in het centrum.

Woensdag 3 juni 2020

Wandeling in de New Town met Charlotte Square (1791) , het fraaiste plein van de stad ; George Street, de hoofdstraat met mooie uitzichten op de rivier de Forth en op de Princess Street Gardens ; Princes Street met het Scott Monument, Carlton Hill, National Monument en het Nelson Monument.

De National Gallery of Scotland werd tussen 1850 en 1857 opgetrokken door William Playfair. De fraai gerestaureerde en gemeubileerde zalen vormen de ideale achtergrond voor een bescheiden doch uitgelezen verzameling. De schilderijen zijn in chronologische volgorde tentoongesteld: Rafaël, Titiaan, Tintoretto, Velàzquez, Rubens en Frans Hals. De 18de-eeuwse Britse portretschilders Gainsborough, Reynolds, Romney en Raeburn en de Franse impressionisten zijn goed vertegenwoordigd.

De Scottish National Gallery of Modern Art biedt een panorama van de 20ste-eeuwse kunst, met stromingen als het fauvisme, het kubisme, het Russische primitivisme, het neorealisme en de pop-art. Daarnaast is er aandacht voor de hedendaagse Schotse schilderkunst en in de tuin staan beeldhouwwerken van Epstein, Hepworth en Moore.

Vrije tijd of het Royal Museum of Scotland is zowel aan de kunst als aan de wetenschap gewijd en geeft een overzicht van 3500 jaar Schotse geschiedenis. Het bezit verzamelingen op het gebied van de natuurlijke historie, geologie, beeldhouwkunst, decoratieve kunst en kunst uit Azië, Europa en het Midden-Oosten. De Main Hall bestaat hoofdzakelijk uit glas en gietijzer en is een Victoriaans meesterwerk.

Donderdag 4 juni 2020

V&A Dundee is een in 2018 geopend designmuseum, dat  museaal wordt ondersteund door het Londense Victoria & Albert Museum (V&A). De collectie wordt opgebouwd rond mode, architectuur, productontwerp, grafische kunst en fotografie. V&A Dundee is het eerste speciaal gebouwde designmuseum in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen. Het museum wil de vitale plaats van design in ieders leven benadrukken. In het museum zullen naast de permanente tentoonstelling wisselende exposities worden ingericht. Tot de vaste tentoonstelling behoort onder meer een collectie opgebouwd uit het designerfgoed van Schotland. De collectie biedt een kijk op 500 jaar creativiteit, vindingrijkheid en prestatie door het bijeenbrengen van ongeveer 250 objecten waaronder meubels, mode en textiel, keramiek, glas, metaalbewerking, juwelen, boeken, werken op papier, fotografie, architectuur, performance, digitaal en industrieel ontwerp. Voor de tentoonstelling werd gebruik gemaakt van de uitgebreide collectie van meer dan 12.000 Schotse objecten van het V&A in Londen. Het gebouw werd ontworpen door het Japans architectenbureau Kengo Kuma & Associates. Het lijkt enerzijds op een schip, anderzijds met materialen gelijkend op een Schotse klif. Het gebouw kostte inclusief ontwerp, constructie en inrichting £ 80,11 miljoen.

We bezoeken tevens het Dundee Contemporary Arts Museum met twee hedendaagse kunstgalerijen.

Logement in Edinburgh

Vrijdag 5 juni 2020

Met private autocar naar Rosslyn Chapel,  een schitterend 15de-eeuws klooster. De reformatie in 1560 maakte een einde aan het religieuze gebruik van de kapel.  Op 22 april 1862 werd de kapel opnieuw ingewijd door de bisschop van Edinburgh. De kapel werd in de jaren erna verder hersteld. 

Verder naar Glasgow, de dichtsbevolkte stad van Schotland en tevens de grootste haven-en industriestad. Zijn reputatie als cultureel centrum groeit nog steeds. De stad is onlosmakelijk verbonden met Charles Rennie Mackintosh (1868-1928) en we bezoeken dan ook verschillende projecten. Deze beroemde architect en interieurontwerper ontwikkelde een geheel eigen stijl, waarin hij de traditionele Schotse architectuur combineerde met elementen uit de art nouveau, in Groot-Brittannië ‘modern style’ of ‘liberty’ genoemd. In Glasgow heeft hij zijn stempel gedrukt op tal van gebouwen waaronder de Queen’s Cross Church (de enige kerk die hij gebouwd heeft), en de Scotland Street School.

Het Riverside Museum (2011) is ontworpen door de winnaar van de Stirling Prize, Zaha Hadid. Het golfvormige gebouw is gelegen in de haven waar de rivieren Clyde en Kelvin samenkomen. Meer dan 3000 objecten geven bezoekers inzicht in de maritieme geschiedenis van Glasgow. Wat verder langs de rivier vind je het Clyde Auditorium,,een favoriete plek voor concertgangers en ontworpen door de Britse architect Norman Foster. De ultranieuwe en strak ogende gebouwen van BBC Scotland liggen aan de overkant en zijn ontworpen door David Chipperfield.

Logement in Indigo Hotel Glasgow ****, charmehotel in het centrum.

 

Zaterdag 6 juni 2020

Mackintosch-wandeling met onder meer de Willow Tearooms en Lighthouse.

Tevens een bezoek aan de Kathedraal, een juweel van gotische bouwkunst.

In het universiteitsdistrict bevinden zich twee waardevolle verzamelingen: 

1/ Hunterian Art Gallerymet talrijke werken van James McNeill Whistler (1843 1903) en vooral de Mackintosh Wing, een reconstructie van het huis van Mackintosh.

2/ Art Gallery and Museum Kelvingrove, in 1902 geopend om de donaties van de grootindustriëlen uit de streek in onder te brengen. De verzameling Hollandse en Vlaamse schilders omvat werken van Jordaens, Rubens, Breughel de Oudere, Rembrandt en landschappen van Ruisdael. De 19de-eeuwse Franse schilders en de beweging uit het begin van de 20ste eeuw zijn vertegenwoordigd door Millet, Courbet, Monet, Pissarro, Renoir, Sisley en Van Gogh. Op de Britse afdeling zijn portretten te zien van Ramsey, Raeburn, Reynolds en Romney, evenals werken van de prerafaëlieten.

Zondag 7 juni 2020

Vrije tijd of de Gallery of Modern Art met werk van onder meer David Hockney, Ian Hamilton Finlay, Jean Tinguely en Douglas Gordon.

 Transfert naar Edinburgh Airport en rechtstreekse vlucht naar Brussel met Brussels Airlines

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
19451-persoonskamer

prijs per persoon
2465
Inbegrepen
  • Vluchten
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Isolde De Buck

Kunsthistorica en artistiek consulente

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.