056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen
056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Jordanië, de schatkamer van de geschiedenis

5 - 12 JUNI 2022 (o.v.)
Vanaf3.150 €
5 - 12 JUNI 2022 (o.v.)
Vanaf3.150 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1654

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

056 62 77 27
09 233 37 70

info@art-travel.be

8 dagen/7 nachten
Brussel
Amman
Deelnemers: Min. 12 - Max. 17

UITGESTELD NAAR 5 - 12 JUNI 2022 (o.v.)

Jordanië, de schatkamer van de geschiedenis

Bijbelverhalen, verloren steden, Lawrence of Arabia, badhuizen en oriëntaalse bazaars… Jordanië is een land met een rijke geschiedenis dat enkele van de meest fascinerende hoogtepunten van het Midden-Oosten herbergt: de Romeinse architectuur van Jerash, de door de Nabateeërs in de rotsen uitgehakte stad Petra, het verstilde woestijnlandschap van de Wadi Rum of de uitzonderlijk goed bewaarde woestijnkastelen. Gastvrijheid is hier van oudsher een hoog goed, zoals elke bezoeker vandaag nog mag ervaren.

Zondag 5 juni 2022

06u55 – 08u40 Brussel – Wenen met Austrian Airlines

10u15 – 14:55 Wenen – Amman met Austrian Airlines

Transfer naar het hotel, check-in en verkennende stadsrondrit.

Diner en overnachting in Al Qasr Metropole Hotel.

Maandag 6 juni 2022

Bezoek aan de woestijnkastelen Qasr Al Azraq (ooit het hoofdkwartier van Lawrence of Arabia), Qasr Al Kharanneh (een zeer goed bewaarde residentie) en Qusayr ‘Amra (een oud jachtpaviljoen van kalief Walid I (8ste eeuw) met mooie muurschilderingen. Na het middagmaal bezoeken we Amman, samen met Damascus en Jericho één van de oudste steden ter wereld. Amman was in de oudheid gekend als Rabbath-Amon, en bij de Grieken als Philadelphia. Gebouwd op zeven heuvels, is het vandaag een snelgroeiende moderne metropool. Er zijn nog heel wat sporen van het oude Amman terug te vinden: de citadel, de tempel van Hercules, het Romeinse amfitheater, het archeologisch museum en het folkloremuseum.

In de namiddag een stadstour in Amman. De belangrijkste historische hoogtepunten  liggen handig genoeg zeer dichtbij elkaar, in en rondom de citadel. Sporen van bewoning op dit hoog gelegen deel van Amman gaan terug tot in de Bronstijd. Amman is daarmee ook een van de oudste bewoonde plekken ter wereld. Al sinds de steentijd vestigde de mens zich er graag. De eerste schriftelijke vermeldingen van Amman vind je terug in de Bijbel, waar gesproken wordt van Rabbah of Rabbath-Ammon. Bij de citadel vind je resten van de Romeinen, maar ook van de Byzantijnen en Omajjaden. Bovendien tref je in het archeologisch museum nog veel meer van andere tijdperken. Het Romeinse theater van Amman is een van de indrukwekkendste attracties van de hoofdstad. Het theater biedt plaats aan 6000 toeschouwers en heeft 33 rijen zitplaatsen. Het is daarmee ook het grootste antieke theater van Jordanië. 

Diner en overnachting in Al Qasr Metropole Hotel.

Dinsdag 7 juni 2022

Bezoek aan twee oude steden: Pella, een zesduizend jaar oude rijke archeologische site, en Umm Qaiss (het Romeinse Gadara) met een prachtig uitzicht op het meer van Tiberias. 

Bezoek aan Jerash (Gerasa), zo schitterend bewaard dat het ook wel het Pompeï van het Midden-Oosten genoemd wordt. De stad werd gesticht door de Grieken onder Alexander de Grote. Dankzij haar gunstige ligging langs de karavaanroutes werd ze door de Nabateeërs verder uitgebreid. Keizer Pompeius maakte van Jerash een Romeinse provinciestad en onder keizer Hadrianus ontwikkelde de stad zich tot een cultureel centrum. Toen het christendom hier omstreeks de 5de eeuw de grootste godsdienst, trokken de Byzantijnen schitterende kerken op. De Perzische invallen in de 6de eeuw en een zware aardbeving in de 8ste eeuw luidden het verval in. Vandaag is het één van de best bewaarde ruïnesteden in het Midden-Oosten. De opgravingen begonnen in het begin van de 19de eeuw en gaan nog steeds verder. Archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is. Wél opgegraven en van een bijzondere schoonheid zijn de triomfboog van Hadrianus, de hippodroom, de tempel van Zeus, het zuidelijk en westelijk theater én de tempel van Artemis. Langs de prachtige naaldbossen en olijfgaarden gaat het daarna naar het kasteel van Ajlun, één van de weinige burchten die niet door de kruisvaarders maar door hun Arabische tegenstanders werd gebouwd. Een mooi staaltje van islamitische militaire architectuur van waarop u een prachtig uitzicht heeft over de streek.

Diner en overnachting in Al Qasr Metropole Hotel.

 

Woensdag 8 juni 2022

Als eerste stop doen we Madaba aan, waar tijdens de Byzantijnse tijd een belangrijke mozaïekschool gevestigd was. Een van de meest waardevolle getuigenissen vinden we terug in de Grieks-Orthodoxe Sint-Joriskerk: een mozaïek uit het jaar 560 die de oudste landkaart van het Heilig Land voorstelt. De kaart geeft een beeld van Palestina en Zuid-Egypte, met o.a. de Nijl, de Dode Zee en Jeruzalem met de H. Grafkerk. De tocht gaat verder via Umm Al Rassas en Al Maghtas met zijn restanten van de doopkerk, naar de Neboberg. Hier aanschouwde Mozes volgens de bijbelse overlevering na een trektocht van vier jaar vanuit Egypte, voor het eerst het Beloofde Land. Vanop de berg heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. We rijden verder naar Kerak, beheerst door een machtig kruisvaarderskasteel gelegen op de karavaanroute tussen Egypte en Syrië. ‘s Avonds komen we aan in Petra.

Diner en overnachting in Petra Guest House.

Donderdag 9 juni 2022

Petra bestond al in de pre-Romeinse tijd toen de Nabateeërs die dit gebied controleerden. Zij kapten hun paleizen, tempels, graftombes, opslagplaatsen en stallen uit in de roze rotsen van het Sharahgebergte. Om de stad te bereiken moet men door de Siq, een lange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn. Aan het einde van deze zogenoemde Siq bevindt zich één van de belangrijkste monumenten van Petra: El Khazneh (de schatkamer) met uiterst verfijnd beeldhouwwerk. Steven Spielberg verfilmde hier zijn ‘Indiana Jones and the Last Crusade’. Verderop de site ligt het klooster Ed Deir, met in de rots uitgehouwen treden. Een tocht naar het enorme theater (opgetrokken naar Romeins model met meer dan 7000 plaatsen), de koningsgraven (met het zgn. urnengraf en het Corinthische graf), de tempel van de gevleugelde leeuwen en de colonnade maken een bezoek aan Petra compleet.

Diner en overnachting in Petra Guest House.

Vrijdag 10 juni 2022

Bezoek aan Little Petra, of Kleine Petra. Deze unieke stad lijkt op zijn grote broer, maar kent minder monumentale gebouwen. Al is de stijl van de Nabateeërs er goed te zien. Weinig toeristen gaan naar Little Petra, maar wie een compleet beeld wil krijgen van het gebied kan deze kleine nederzetting niet laten liggen. Net als in Petra fungeert een smalle kloof, van zo’n 325 meter, als toegang tot het dorp. Via trappen kun je omhoog klimmen, waarna je uitzicht hebt over de omringende woestijn. De gebouwen zijn niet zo rijk gedecoreerd als in Petra. Maar hier zijn wel aan het plafond van sommige gebouwen fresco’s te zien, wat bij Petra niet zo is.

Verder naar Wadi Rum, het mystieke oord waar David Lean de populaire film ‘Lawrence of Arabia’ met Peter O’Toole gedraaid heeft. Men moet de tijd nemen om het Jordaanse woestijnlandschap in zich op te nemen en te genieten van het rode en okerkleurige zand, de granieten massieven, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. Vandaag rijden de bedoeïenen met een 4×4, maar hun traditionele gebruiken hebben zij allerminst verloren: het drinken van muntthee of koffie, gastvrijheid en respect voor de avonturier maken nog steeds deel uit van het dagelijkse leven in de woestijn. De Nabateeërs lieten hun sporen na in deze magische omgeving, getuige hiervan tal van rotsinscripties en tempels. Tour per 4 x 4 Jeep aan de mooiste plekken.

Diner en overnachting in Alladin Camp.

Zaterdag 11 juni 2022

Transfer naar de Dode Zee en vrije tijd.

Diner en overnachting in Mövenpick Resort.

Zondag 12 juni 2022

Rit naar Amman en terugvlucht.

16u10 – 19u10  Amman-Wenen met Austrian Airlines.

21u35 – 23u20 Wenen – Brussel met Austrian Airlines.

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
31501-persoonskamer

prijs per persoon
3650
Inbegrepen
  • Vluchten
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Johan Van Acker

Musicoloog en Arabist

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.