056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen
056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Libanon, 6000 jaar geschiedenis

Prijs
Vanaf3.300 €
Prijs
Vanaf3.300 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

279

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

056 62 77 27
09 233 37 70

info@art-travel.be

8 dagen / 7 nachten
19 oktober 2020
Zaventem
Beirut
Libanon, 6000 jaar geschiedenis

Libanon is de thuishaven van de Feniciërs, die met de Egyptenaren handel dreven. Hier kwamen Perzen en kruisvaarders langs, vestigden Grieken en Romeinen zich. Hier regeerden de Turkse Ottomanen en namen de Fransen de honneurs waar. Die smeltkroes van culturen is te zien in de zuidelijke havens Sour (Tyrus) en Saïda (Sidon), en noordelijker in Jbeil (Byblos) en Trablous (Tripoli). Ook in het binnenland, achter de bergen, zijn de archeologische schatten ontelbaar. Baalbek vormt het adembenemende decor voor een tempelcomplex met heiligdommen gewijd aan Jupiter, Venus en Bacchus. Libanon appelleert aan alle zintuigen: de zoete citrusgeur van cederhout, de verrukkelijke zepen van Tripoli, versgebakken Levantijns brood, of wijn rijpend in Romeinse keldergangen. De hoofdstad Beiroet vormt de ultieme mix, goed op weg om opnieuw het ‘Parijs van Het Midden-Oosten’ te worden. 

 

Maandag 19 oktober 2020

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Beirut met AirLiban. 

Logement in Suites Hotel Albergo Beirut, in het hart van de stad en behorend tot ‘Relais & Chateaux’. 

 

Dinsdag 20 oktober 2020

In tegenstelling tot de heropgebouwde binnenstad met de vernieuwde soeks, draagt het historische centrum van Beiroet nog altijd sporen van de burgeroorlog. Elke steen ademt hier geschiedenis: Romeinse thermen, de Al Omari-moskee, de Shakib Arslan-moskee en de Al Amin-moskee, de Maronitische en Grieks-orthodoxe Sint- Joriskathedraal, de Ottomaanse klokkentorens, het Martelarenmonument. In het Nationaal Museum zijn archeologische schatten van over heel Libanon samengebracht, met buitengewone artefacten uit de Perzische, Fenicische, Romeinse, Mammelukse en Ottomaanse periode. We genieten nog van een avondwandeling over de Corniche, de beroemde promenade met zicht op de Middellandse Zee. Logement in Beiroet. 

Woensdag 21 oktober 2020

We verkennen Beiroet als inspirerende plek voor hedendaagse kunst. Het Sursock Museum herbergt een interessante collectie moderne en hedendaagse werken. Het kunstencentrum Beit Beirut is gehuisvest in een door de burgeroorlog verwoest gebouw. Er zijn wisselende exposities van lokale kunstenaars die hun visie geven op de (oorlogs)geschiedenis van Beiroet.

Verder naar Harissa, een pelgrimsoord gewijd aan Onze- Lieve-Vrouw van Libanon. Daarna gaat het naar de havenstad Jbeil (het oude Byblos), zonder onderbreking al 7000 jaar bewoond. De archeologische opgravingen hebben de opeenvolgende beschavingen blootgelegd: neolithische ruïnes, Fenicische wallen, een Grieks-Romeins theater, een kruisvaarderburcht. In de middeleeuwse stad is de Romaanse Johannes-de-Doperkerk van grote kunsthistorische betekenis. 

Logement in Boutique Hotel Byblos sur Mer. 

 

Donderdag 22 oktober 2020

We bezoeken de 13de-eeuwse kruisvaarderskerk gewijd aan Mar Tedros in Behdaidat. De fresco’s in Byzantijnse stijl behoren tot mooiste in Libanon. Na deze parel gaat het naar het Nabu-museum dat zakenman Jawad Adra in 2018 in El-Heri liet optrekken; de collectie omvat zowel antieke als hedendaagse kunst. Van hieruit naar Tripoli, de tweede stad van Libanon en een belangrijk soennitisch centrum. De kruisvaarders lieten hier heel wat sporen na: de citadel, het Sint-Gilliskasteel, de Sint-Mariakathedraal waarrond later de Al Mansour-moskee werd opgetrokken. Daarna trekken we naar de Qadisha (‘heilige’)-vallei. We bezoeken het tegen de rotsen opgetrokken Sint-Antonius Qozhaya-klooster, één van de oudste uit de streek. 

Logement en diner in Hotel St. Antoine in Bcharre. 

 

Vrijdag 23 oktober 2020

We trekken de natuur in, naar het majestueuze ‘cederwoud van God’. De ceder is het nationale symbool van Libanon en tooit de vlag. We verlaten de bergen en rijden naar de stad Baalbek. Voor sjiitische moslims is het schrijn van Sayyida Khawla – dochter van imam Hoessein en achterkleindochter van de profeet Mohammed – een belangrijk pelgrimsoord. In 1998 opende een nieuw museum de deuren, honderd jaar na het bezoek van de Duitse keizer Wilhelm II. Na de middag rijden we naar Anjar, rond 700 gesticht door de Omajjadenkalief Walid I. Vandaag getuigen de prachtige restanten van het Omajjadenpaleis, van de centrale noord-zuid- en oost-weststraten begrensd door winkels, woonhuizen, thermen en moskeeën van deze geschiedenis. 

Logement in charme B & B Bouyouti, gelegen in de groene heuvels van Beit Eddine. 

Zaterdag 24 oktober 2020

In de voormiddag verkennen we Beit Eddine, de residentie die emir Bechir II Chehab hier in het Choufgebergte liet bouwen tussen 1800-1840. Het paleis is een mooi samengaan van Arabische architectuur en Italiaanse barok, en herbergt een prachtige collectie historische mozaïeken. We rijden verder naar Deir Al Qamar, van de 16de tot de 18de eeuw de politieke hoofdstad van het land én de residentie van de emirs. Dit bergstadje telt verschillende goed bewaarde historische gebouwen. We rijden naar de Zuid- Libanese kust, naar Saïda (het oude Sidon), ooit een belangrijke Fenicische havenstad. Bezoek aan het Zeekasteel, een kruisvaardersvesting uit 1228 die de haven beheerst. We bezoeken eveneens de Khân al-Franj, één van de bewaarde karavanserais uit het begin van de 17de eeuw. 

Logement in Dar Alma Boutique Hotel in Tyrus. 

 

Zondag 25 oktober 2020

De Fenicische stad Tyrus ondersteunde in de 9de eeuw v. Chr. Carthago. De stad verwierf bekendheid om haar glasindustrie en de productie van het kostbare purper. Bezoek aan de oude stad en de haven met thermen en een theater, een grote necropool met honderden gebeeldhouwde grafstenen en marmeren sarcofagen uit de Romeinse en Byzantijnse perioden én één van de grootste renbanen uit de Romeinse tijd (2de eeuw). Daarna naar Maghdouche, een melkitisch Grieks-katholiek schrijn gewijd aan de ‘Wachtende Onze-Lieve-Vrouw’. 

Logement in Suites Hotel Albergo Beirut, in het hart van de stad en behorend tot ‘Relais & Chateaux’.. 

 

 

Maandag 26 oktober 2020

Rechtstreekse vlucht van Beirut naar Brussel met AirLiban.

 

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
33001-persoonskamer

prijs per persoon
4250
Inbegrepen
  • Vluchten
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Johan Van Acker

Musicoloog en Arabist

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.