056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen
056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Musea in Kopenhagen en omgeving

VOLGEBOEKT
Vanaf1.595 €
VOLGEBOEKT
Vanaf1.595 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

2845

Waarom reizen met Art Travel?

 • Bijzondere bestemmingen
 • Kleine groepen
 • Ervaren gidsen
 • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

056 62 77 27
09 233 37 70

info@art-travel.be

4 dagen / 3 nachten
9 - 12 september 2021
Zaventem
Kopenhagen

VOLGEBOEKT - U KAN ZICH OP DE WACHTLIJST PLAATSEN

Musea in Kopenhagen en omgeving

De Deense hoofdstad heeft een rijk cultuurhistorisch en artistiek erfgoed, waarvan de basis gelegd is in de ‘Gouden Eeuw’ van 1775 tot 1850. Kopenhagen is een charmante en hippe stad met belangrijke en indrukwekkende musea, zowel in het centrum als in de periferie. Daarbij komt nog het vele water en groen, het design en de gerenomeerde restaurants, waardoor de stad dikwijls uitgeroepen werd tot ‘s werelds beste stad voor mensen die levenskwaliteit zoeken. 

 

Donderdag 9 september 2021

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kopenhagen met Brussels Airlines. 

Het Statens Museum for Kunst is het nationale kunstmuseum van Denemarken en tevens het grootste van het land. In het museum, dat meer dan zevenhonderd jaar kunstgeschiedenis laat zien, zijn onder meer immense privéverzamelingen van vroegere Deense koningen opgenomen. Deze kunstverzamelingen zijn in 1849 overgedragen aan de Deense staat, het jaar waarin Denemarken een democratie werd.

Het Museum toont schilderijen, beeldhouwwerk, fotografie, prenten en tekeningen van Deense en buitenlandse kunstenaars, daterend vanaf de 14e eeuw tot vandaag. Topwerken van Titiaan,  Bellini,  Jordaens,  El Greco, Rembrandt, Cranach, Breughel, Caspar David Friedrich, Poussin en Rubens.  In de collectie neemt ook de kunst uit de Deense Gouden Eeuw een prominente plaats in. De klassieke moderne kunst van de vroege twintigste eeuw is goed vertegenwoordigd in het museum, vooral het werk van Franse kunstenaars, met 25 schilderijen van Matisse.  Van internationale allure is ook de collectie schilderijen van de Duitse expressionist Emil Nolde. Naast Matisse en Nolde, heeft het museum uit deze fase van de kunstgeschiedenis werk van grote namen als Braque, Derain, Kirchner, Léger, Degas, Modigliani en Picasso.  Uit latere fasen van de moderne kunst en de hedendaagse kunst moeten speciaal de Denen Eljer Bille, Egill Jacobsen, Asger Jorn en Per Kirkeby worden genoemd en Amerikaanse kunstenaars  als Paul McCarthy, Mike Kelly, Man Ray, Sigmar Polke en Robert Smithson. 

Logement in  Villa Copenhagen *****, een splinternieuw (opening lente 2020) luxe hotel, gelegen aan het Centraal Station. 

 

Vrijdag 10 september 2021

Bierbrouwer Carl Jakobsen (oprichter van de Carlsberg Brouwerij) en zijn vrouw Ottilia waren hartstochtelijke verzamelaars van neoklassieke beeldhouwwerken en Franse impressionistische schilderkunst. In 1881 wilden ze hun collectie voor het publiek openstellen en daartoe werd een glyptotheek (beeldenmuseum) in Kopenhagen gebouwd. Het resultaat mag er zijn: de Carlsberg Glyptotek is gesitueerd rond een tropische binnentuin en de gangen worden uitstekend verlicht door glazen koepels.

De collectie van de Oudheid  is de grootste in Noord-Europa en concentreert zich sterk op beeldhouwwerk. De Etruskische collectie is een van de meest uitgebreide buiten Italië. De kunst van de 19e en 20e eeuw concentreert zich op het impressionisme. De grote namen uit deze periode waaronder Monet, Manet, Pissaro en Renoir zijn vertegenwoordigd, alsmede de postimpressionisten zoals Van Gogh, Toulouse-Lautrec en Bonnard. Benoemingswaardig zijn de beeldhouwcollectie van Rodin en de Degas-collectie, die al zijn bronzen beelden omvat, inclusief de series van danseressen.

We bezoeken drie tijdelijke tentoonstellingsruimtes (afhankelijk van de tentoonstellingen) die inzoomen op de Deense en internationale hedendaagse kunstscène : Kunstvereniging GL Strand, opgericht in 1825, Nikolaj Kunsthal in de voormalige Sint-Nicolaas kerk en Kunsthal Charlottenburg, een van de grootste en mooiste ruimtes voor hedendaagse kunst in Noord-Europa. 

 

Zaterdag 11 september 2021

Met de trein naar het schitterend gelegen Louisiana Museum (Humblebaek) waarin vele grote namen uit de 20e-eeuwse kunst vertegenwoordigd zijn, zowel in de vaste collectie als in de beeldentuin. Dit levert een volledig overzicht op van alle stromingen uit de moderne kunst. We bezoeken tevens de tijdelijke tentoonstellingen.

Louisiana bezit werk van onder anderen: Joseph Beuys, Olafur Eliasson, Alberto Giacometti, Anselm Kiefer, Yves Klein, Roy Lichtenstein, Pablo Picasso, Bill Viola en Andy Warhol.

In het beeldenpark bevinden zich sculpturen van Jean Arp, Louise Bourgeois, Alexander Calder, Jean Dubuffet, Max Ernst, Joan Miro, Henry Moore, Richard Serra en anderen. Naast de moderne kunst bezit Louisiana sinds 2001 ook een collectie precolumbiaanse kunst met meer dan 400 objecten.

Vrije tijd of architectuurwandeling (met metro) in Kopenhagen:

 • Copenhagen Opera House (Henning Larsen – 2005)
 • The Black Diamond – Royal Danish Library (Schmidt,Hammer & Lassen – 1999)
 • Cirkelbroen brug (Olafur Eliasson – 2015)
 • Frosilos (MVRDV – 2004)
 • Danish Radio Concert Hall (Jean Nouvel – 2009)
 • The Mountain (Big – 2008) ;
 • 8 Tallet (BIG-2010)

 

Zondag 12 september 2021

Met private autocar naar Ordrupgard, waar de uitzonderlijke collectie Franse en Deense moderne kunst van za­kenman Hansen is ondergebracht. In 2005 is het museum uitgebreid (Zaha Hadid) en in 2020 opnieuw (Snohetta).

Tenslotte naar het Arken Museum voor Moderne Kunst dat werken bevat van Scandinavische en interna­tionale kunstenaars zoals Per Kirkeby, Damien Hirst, Olafur Eliasson, Shirin Neshat en Wolfgang Tillmans.

Naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht van Kopenhagen naar Brussel met Brussels Airlines.

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
15951-persoonskamer

prijs per persoon
1995
Inbegrepen
 • Vluchten
 • Transferten
 • Hotel
 • Ontbijt
 • Toegangsgelden
 • Begeleiding
Begeleiding

Lieven Van Den Abeele

Kunsthistoricus

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.