056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen
056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Privécollecties in de Provence

Prijs
Vanaf1.595 €
Prijs
Vanaf1.595 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

2463

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

056 62 77 27
09 233 37 70

info@art-travel.be

5 dagen/ 4 nachten
5 mei 2021
Brussel
Aix-en-Provence
Deelnemers: Min.14 -Max. 20
Privécollecties in de Provence

Hoewel de Franse staat heel wat interessante verzamelingen beeldende kunst bezit en presenteert, zijn het vaak de collecties van privéverzamelaars die uitmunten qua persoonlijke insteek. Op deze reis worden bezoeken aan een aantal dergelijke privéinitiatieven gecombineerd met bezoeken aan musea waarvan de collecties alweer terug te voeren zijn tot initiatieven van burgers die zich engageerden of nog altijd engageren voor de Franse en internationale kunst van hun tijd. Kennismaken met kunst van belangrijke kunstenaars staat in de Provence gelijk met het combineren van de goede dingen van het leven. Een villeggiatura die de horizon verbreedt!

 

Woensdag 5 mei 2021

Rechtstreekse TGV vanuit Brussel naar Aix-en-Provence. 

Het Musée Granet (onder voorbehoud) waarvan het ontstaan zich situeert rond de Franse revolutie, noemt zichzelf terecht ‘un musée de collectionneurs’. De vaste collectie is immers grotendeels tot stand gekomen door schenkingen van particuliere verzamelaars. Dit verzamelaarsmuseum heeft de naam gekregen van één van zijn beroemde weldoeners, de schilder François Marius Granet, en er zijn tegenwoordig niet minder dan 12 000 kunstwerken in ondergebracht! Om al deze collecties te kunnen onderbrengen, heeft het museum door de jaren heen flink uit moeten breiden. Rond de voormalige priorij van de ridders van Malte, die de oorspronkelijke collecties onderbrengen, zijn panden gebouwd, en in 2013 is de voormalige kapel van de Witte boetelingen bij het geheel gevoegd, om de collectie moderne kunst, Jean Planque genoemd, te kunnen herbergen. In de rijke collectie vinden we naast werken van Rembrandt, Rubens en Jordaens, David en Ingres, heel wat wegbereiders van de moderne kunst: Cézanne, Van Gogh, Monet, Degas, Mondriaan, Picasso, Léger, Giacometti, Klee of Dubuffet.

Logement in Hotel Roi René****, charmehotel aan de rand van het centrum.

 

Donderdag 6 mei 2021

In 2004 besliste het wijndomein Château La Coste in Le Puy Ste Réparade (15 km.) om een bijzondere plek te ontwikkelen voor een symbiose van kunst, architectuur, wijn  en landschap. Kunstenaars en architecten van over de ganse wereld werden uitgenodigd om een werk in situ te creëren. Er zijn dan ook unieke constructies en paviljoenen van Tadao Ando, Jean Nouvel, Renzo Piano en Frank O’Gehry te bewonderen en sculpturen en installaties van onder meer Louise Bourgeois, Richard Serra, Alexander Calder, Per Kirkeby, Sean Scully en Franz West.

De Brusselse galeriehouders Philippe Austruy en Valérie Bach (Galerie Valérie Bach: La Patinoire Royale), hebben op het domein van de Commanderie van Peyrassol in Flassans-sur-Issole (90 km.) monumentale sculpturen geïntegreerd van zo’n vijftig verschillende kunstenaars. In het sculpturenpark ontdekken we werken van onder meer César, Wim Delvoye, Panamarenko, Dan Graham, Frank Stella, Jean Tinguely of Victor Vasarely.    

Vrijdag 7 mei 2021

In Avignon (90 km.) bezoeken we de Collection Lambert, gecreëerd in 2000 op basis van een in 2012 afgeronde schenking van 550 kunstwerken vanwege de Parijse galerist en verzamelaar Yvon Lambert.
In de twee samengevoegde ‘hôtels particuliers’ met meer dan 5000 m² tentoonstellingsoppervlakte zijn werken te bewonderen van onder meer   Cy Twombly, Sol LeWitt, Donald Judd,  Jean-Michel Basquiat, Anselm Kiefer en Christian Boltanski. Wisselende opstellingen van de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen maken van deze indrukwekkende verzameling een niet te missen halte.

Het Musée Angladon – Collection Jacques Doucet is één van de mooiste musea van Avignon. Gelegen in het hart van de stad, is het een prachtige achttiende-eeuwse gebouw, ontworpen als een museum huis, volgens de testamentaire bedoelingen van de oprichters, kunstenaars van  Jean Angladon (1906-1979) en Paulette Martin (1905-1988). Zijn missie is om de prachtige collectie schilderijen en meubels , geërfd van de couturier Jacques Doucet (1853-1929), pionier van de haute couture, kunstliefhebber en waardevolle beschermheer van kunstenaars en schrijvers van zijn tijd, te delen met het publiek.  Werken van onder meer Degas, Daumier, Manet, Sisley, Vuillard, Derain, Picasso, Modigliani, Van Gogh en Cézanne.

Zaterdag 8 mei 2021

Twintig jaar geleden werd de Parijse investeerder en fondsenbeheerder Édouard Carmignac verliefd op de Mas de La Courtade op het eiland Porquerolles (120 km.). In 2018 opende zijn oudste zoon Charles in de Villa Carmignac La Fondation Carmignac waar het grote publiek kan genieten van de collectie van zijn vader. Om de hoeve te bereiken vaar je met de boot naar het eiland en wandel je tussen struikgewas, wijnranken en olijfbomen. Het is een heel persoonlijke collectie met vooral naoorlogs werk, pop-art en tal van andere lievelingsstukken: Gerhard Richter, Jean-Michel Basquiat, Maurizio Cattelan, …

Zondag 9 mei 2021

Vrije tijd en rechtstreekse TGV van Aix-en-Povence naar  Brussel.

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
15951-persoonskamer

prijs per persoon
2000
Inbegrepen
  • Trein
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Jo Coucke

Kunsthistoricus / Tentoonstellingsmaker

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.