Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Privécollecties in de Provence

VOLGEBOEKT
Vanaf2.775 €
VOLGEBOEKT
Vanaf2.775 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1914

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

Meerdaagse reizen:
056 62 77 27
reizen@art-travel.be


Daguitstappen:
09 233 37 70
dag@art-travel.be

5 dagen/4 nachten
9 - 13 juni 2023
Brussel
Provence
Deelnemers: Min. 12 - Max. 20

VOLGEBOEKT

Privécollecties in de Provence

Hoewel de Franse staat heel wat interessante verzamelingen beeldende kunst bezit en presenteert, zijn het vaak de collecties van privéverzamelaars die uitmunten qua persoonlijke insteek. Op deze reis worden bezoeken aan een aantal dergelijke privéinitiatieven gecombineerd met bezoeken aan musea waarvan de collecties alweer terug te voeren zijn tot initiatieven van burgers die zich engageerden of nog altijd engageren voor de Franse en internationale kunst van hun tijd. Kennismaken met kunst van belangrijke kunstenaars staat in de Provence gelijk met het combineren van de goede dingen van het leven. Een villeggiatura die de horizon verbreedt!

 

Vrijdag 9 juni 2023

13u – 18u30 rechtstreekse TGV naar Aix (uren onder voorbehoud).

Transfer met private autocar naar Hotel Roi René.

Diner in het uitstekende restaurant van het hotel.

Zaterdag 10 juni 2023

Met private autocar naar Avignon (90 km.) waar we de Collection Lambert bezoeken, gecreëerd in 2000 op basis van een in 2012 afgeronde schenking van 550 kunstwerken vanwege de Parijse galerist en verzamelaar Yvon Lambert. In de twee samengevoegde ‘hôtels particuliers’ met meer dan 5000 m² tentoonstellingsoppervlakte zijn werken te bewonderen van onder meer  Cy Twombly, Sol LeWitt, Donald Judd,  Jean-Michel Basquiat, Anselm Kiefer en Christian Boltanski. Wisselende opstellingen van de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen maken van deze indrukwekkende verzameling een niet te missen halte.

Lunch (inbegrepen) en vrije tijd in Avignon.

In de namiddag bezoeken we de Fondation Vasarely net buiten Aix, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de ‘op-art’ (optische illusies). In dit museum ligt de nadruk op samenwerking tussen kunst, architectuur en stedenbouwkunde. Afhankelijk van de tijdelijke tentoonstelling, tevens het Maison Caumont.

 

Zondag 11 juni 2023

Met private autocar naar Porquerolles (120 km.).

Twintig jaar geleden werd de Parijse investeerder en fondsenbeheerder Édouard Carmignac verliefd op de Mas de La Courtade op het eiland Porquerolles. In 2018 opende zijn oudste zoon Charles in de Villa Carmignac La Fondation Carmignac waar het grote publiek kan genieten van de collectie van zijn vader. Om de hoeve te bereiken vaar je met de boot naar het eiland en wandel je tussen struikgewas, wijnranken en olijfbomen. Het is een heel persoonlijke collectie met vooral naoorlogs werk, pop-art en tal van andere lievelingsstukken: Gerhard Richter, Jean-Michel Basquiat, Maurizio Cattelan, …

Na dit bezoek vrije tijd om te genieten van één van de mooiste eilanden aan de Middellandse Zee.

Maandag 12 juni 2023

Volledige dag met private autocar.

De Brusselse galeriehouders Philippe Austruy en Valérie Bach (Galerie Valérie Bach: La Patinoire Royale), hebben op het domein van de Commanderie van Peyrassol in Flassans-sur-Issole (90 km.) monumentale sculpturen geïntegreerd van zo’n vijftig verschillende kunstenaars. In het sculpturenpark ontdekken we werken van onder meer César, Wim Delvoye, Panamarenko, Dan Graham, Frank Stella, Jean Tinguely of Victor Vasarely.    

Lunch in het restaurant van de Commanderie Peyrassol.

In 2004 besliste het wijndomein Château La Coste in Le Puy Ste Réparade (15 km.) om een bijzondere plek te ontwikkelen voor een symbiose van kunst, architectuur, wijn  en landschap. Kunstenaars en architecten van over de ganse wereld werden uitgenodigd om een werk in situ te creëren. Er zijn dan ook unieke constructies en paviljoenen van Tadao Ando, Jean Nouvel, Renzo Piano en Frank O’Gehry te bewonderen en sculpturen en installaties van onder meer Louise Bourgeois, Richard Serra, Alexander Calder, Per Kirkeby, Sean Scully en Franz West.

 

Dinsdag 13 juni 2023

Vrije tijd in Aix-en-Provence en brunch/lunch in functie van de treinuren.

 12u26 – 17u44  rechtstreekse TGV naar Brussel (uren onder voorbehoud).

 

 

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
27751-persoonskamer

prijs per persoon
3345
Inbegrepen
  • TGV
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt, 3x lunch, 1x diner
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Jo Coucke

Kunsthistoricus / Tentoonstellingsmaker

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.