Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Stockholm, hotspot van kunst en cultuur

Prijs
Vanaf2.975 €
Prijs
Vanaf2.975 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

954

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

Meerdaagse reizen:
056 62 77 27
reizen@art-travel.be


Daguitstappen:
09 233 37 70
dag@art-travel.be

5 dagen / 4 nachten
23 - 27 augustus 2023
Zaventem
Stockholm
Deelnemers: Min. 10 - Max. 14
Stockholm, hotspot van kunst en cultuur

Stockholm staat bekend als een van de meest gastvrije steden ter wereld. De eigentijdse, stedelijke aantrekkingskracht van Stockholm vormt een mooi evenwicht met de eeuwenoude geschiedenis en de nabijheid van de natuur. De stad ligt idyllisch verspreid over veertien eilanden in een archipel van de Baltische Zee en heeft dan ook de  bijnaam ‘Venetië van het noorden’  gekregen. Ze  biedt een ‘smorgasbord’ aan kunst en cultuur: van musea van wereldklasse en fascinerende historische koninklijke paleizen tot aan bijzondere galerieën en intieme kunsthuizen.

Woensdag 23 augustus 2023

09u50 – 12u00 Rechtstreekse vlucht naar Stockholm met Brussels Airlines (uren onder voorbehoud).

 Transfer naar het hotel en lunch ter plaatse.

Wandeling met lokale gids (Engels) in Gamla Stan.  De Oude Stad  is het oorspronkelijke stadshart van Stockholm en  dateert uit de 13e eeuw, maar de meeste gebouwen zijn uit de 18e en 19e eeuw. Stortorget, het belangrijkste plein, is het middelpunt van Gamla Stan. Het ligt in de buurt van de voornaamste attracties op het eiland: het in barokstijl opgetrokken Koninklijk Paleis (Kungliga Slottet), de Grote Kerk (Storkyrkan), het Koninklijk paleis, het Ridderhuis en de Tyska Kyrkan (Duitse kerk).

Diner in TAK (3-gangenmenu, incl. drankenpakket)

Logement in At Six (superior kamer), ***** hotel in het centrum.

Donderdag 24 augustus 2023

Geleid bezoek aan het Nationalmuseum (1866), het belangrijkste museum voor schone kunsten van Zweden met een zeer waardevolle verzameling van het begin van de renaissance tot het begin van de 20ste eeuw. Behalve de collectie Zweedse schilderijen en representatieve kunstwerken van de andere Scandinavische landen, toont het museum ook een chronologisch overzicht van het design tussen 1930 tot het einde van de 20ste eeuw. Tenslotte een mooie collectie Franse werken uit de 18de eeuw en Hollandse schilderkunst uit de 17de eeuw.

Vrije lunch in de brasserie van het Moderna Museet.

Geleid bezoek aan het Moderna Museet, ontworpen door de Spaanse toparchitect Rafael Moneo en met een hoogwaardige collectie moderne Zweedse en internationale kunst. Werken van onder meer Munch, Nolde, Kandinsky, Modigliani, Braque, Picasso, Leger, Calder, Duchamp, Warhol en Richard Long.

De liefhebbers kunnen het Architectuurmuseum of het Oost-Aziatische Museum (met een van de grootste collecties Chinese kunst buiten Azië) bezoeken.

Aansluitend bezoek met lokale gids én Isolde aan Bonnier’s konsthal met tentoonstellingen hedendaagse kunst van over de hele wereld, waarbij ruimte wordt gegeven zowel aan beginnende kunstenaars als aan meer gekende namen. 

 

Vrijdag 25 augustus 2023

Volledige dag (6u.) met private autocar naar Thielska Galleriet, Waldemarsudde en Liljevalsch.

De Thielska Galleriet, opgericht door de rijke bankier Ernest Thiel in het begin van de 20ste eeuw, bevat een prachtige verzameling van Zweedse kunstenaars (Anders Zorn , Strindberg ,…) en een groot aantal werken van Edvard Munch.

Lunch in Prins Eugens Waldemarsudde, een wondermooie plek aan de vaargeul die Stockholm met de zee verbindt. De werken van de prins en zijn vrienden weerspiegelen de artistieke wereld van de noordse landen aan het begin van de 20ste eeuw.

De Liljevalsch Konsthall toont tijdelijke tentoonstellingen hedendaagse kunst in een neoclassicistisch gebouw, dat in 2021 uitgebreid werd met een opvallende nieuwbouw. Het programma voor augustus is nog niet gekend.

Tenslotte kan u samen met Isolde een aantal hedendaagse kunstgaleries bezoeken, zoals Magnus Karlsson, Folkkets Hus och Parker (afhankelijk van het aanbod).

Wie wenst kan zich inschrijven voor een twee uur durende sessie in een drijvende sauna, die enkel voor Art Travel is afgehuurd.

Zaterdag 26 augustus 2023

Per private autocar naar Drottningholm, de koninklijke residentie met haar paleis, theater, Chinese paviljoen en tuinen. Het complex staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. We bezoeken de vertrekken met een vooral barokke decoratie en het theater, een juweel van barokke architectuur. Tenslotte de strikt symmetrische barokke tuinen, doorsneden door avenues met lindebomen.

We keren terug naar de stad met een vintage stoomboot. Lunch aan boord.

Vrije namiddag of per metro naar het Fotografisch museum, gelegen in een oud douanegebouw van baksteen. De metro in Stockholm is een groot kunstwerk: in bijna elk van de meer dan 100 metrostations is kunst te vinden.

Afscheidsdiner bij SMAK (5 kleine-gangen inclusief dranken pakket).

 

Zondag 27 augustus 2023

Met private autocar naar Artipelag, een nieuw en uniek internationaal forum waar kunsttentoonstellingen, innoverende culturele activiteiten, architectuur, muziek, Zweeds design en lekker eten tezamen komen met de schitterende omgeving van de archipel rond Stockholm. Er is tevens een permanente outdoor beelden verzameling te bewonderen met werken van onder meer Berlinde De Bruyckere en Per Kirkeby.

Lunch ter plaatse.

Op weg naar de luchthaven, korte stop bij de Per Albin woningen uit de jaren 1930, die een klassiek voorbeeld zijn van het Zweeds functionalisme.

17u30 – 19u40 Rechtstreekse vlucht naar Brussel met Brussels Airlines (uren onder voorbehoud).

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
29751-persoonskamer

prijs per persoon
3595
Inbegrepen
  • Vluchten
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt, lunch (4x), diner (2x)
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Isolde De Buck

Kunsthistorica en artistiek consulente

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.