Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Turijn en omgeving

Prijs
Vanaf2.890 €
Prijs
Vanaf2.890 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

1023

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

Meerdaagse reizen:
056 62 77 27
reizen@art-travel.be


Daguitstappen:
09 233 37 70
dag@art-travel.be

5 dagen/4 nachten
27 april - 1 mei 2023
Zaventem
Turijn
Deelnemers: Min. 12 -Max. 20

De inschrijvingen worden binnenkort afgesloten !

Turijn en omgeving

Turijn was de eerste hoofdstad van het eengemaakte Italië. Met een erfgoed dat voor een groot deel geërfd is van het huis van Savoye, kan de stad bogen op prachtige architectuur en uitzonderlijke musea We bezoeken tijdens deze reis dan ook de belangrijkste musea, gaande van het Oude Egypte tot de hedendaagse kunst en vergeten het culinaire aspect niet.

Donderdag 27 april 2023

9u45 – 11u20 Rechtstreekse vlucht naar Milaan Linate  met Brussels Airlines (uren onder voorbehoud).

Transfer met private autocar naar Turijn (160 km.) en lunch onderweg.

Een twee uur durende stadswandeling (Engelstalige gids) voert ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden, onder andere Piazza San Carlo, Palazzo Madama, Palazzo Reale, Duomo San Giovanni.

Logement in Turin Palace Hotel ****, boutique hotel, nabij treinstation en het historische centrum.

Vrijdag 28 april 2023

De verzameling Egyptische oudheden in het Museo Egizio in Turijn behoort tot de meest beroemde in de wereld. Mede dankzij het werk van Italiaanse archeologen in Egypte heeft dit museum zo’n rijke en imponerende collectie. Hoogtepunten in het museum zijn naast het beeld van  Ramses II, de tombe van Kha en Merit, de tempel van Ellesiya en de twee sfinxen van zandsteen uit het Nieuwe Koninkrijk (1186-1155 voor Christus). Na de verbouwing zijn er ook nieuw ontdekte schatten uit het oude Egypte in het museum te zien. Zo zijn de 40 sarcofagen, die Schiaparelli in 1904 in de Koninginnen Vallei vond, uit de kelders gehaald en gerestaureerd. We voorzien een uitgebreid en vrij bezoek.

Na de lunch, geleid bezoek aan het GAM, Galleria Civica d’arti Moderne e Contemporanea. Dit museum geeft een ruim overzicht van de Italiaanse kunst uit de 19de en 20ste eeuw en van de voornaamste kunstenaars uit die periode, met bijzondere aandacht voor de regio Piemonte.

Tenslotte het OGR (Officine Grandi Reputazioni), een vroegere herstelplaats voor treinen en na een grondige restauratie nu een gebouw van 35.000 vierkante meter oppervlakte, waar kunstorganisaties gehuisvest zijn.

 

 

 

Zaterdag 29 april 2023

Met private autocar naar Castello di Rivara (40 km.), dat bestaat uit een middeleeuws landhuis en een een neo-barok paleis. Vandaag is het een hedendaags kunstencentrum met tentoonstellingsruimtes en studio’s waar zowel Italiaanse als buitenlandse kunstenaars uitgenodigd worden, zoals het in de 19de eeuw gebruikelijk was.

Lunch in het cafetaria van Palazzo Venaria Reale (30 km.) en geleid bezoek aan het ‘Versailles van Piemonte’, waarvan de bouw in 1660 begon en een eeuw duurde. Voor  ‘The Garden of Fluid Sculptures’ , heeft de Italiaanse hedendaagse kunstenaar Giuseppe Penone veertien werken opgesteld die een originele herinterpretatie van de barokke tuin inhouden.

Terug naar Turijn (15 km.) en bezoek aan enkele galeries (afhankelijk van het aanbod).

Diner in  Ristorante del Cambio 1* Michelin. ‘Beleefmenu’, inclusief wijnen.

Zondag 30 april 2023

Volledige dag met private autocar.

Het primaire doel van de Fondazione Merz is het conserveren, veilig stellen, toegankelijk maken en uitleggen van het werk van de kunstenaar Mario Merz (1925-2003), de meester van de ‘Arte Povera’.  Naast het tonen en uitleggen van werk van Merz, is er een actief tentoonstellingsbeleid. Hedendaagse kunstenaars worden gevraagd om te exposeren in het museum en hun werk te plaatsen  naast dat van Mario Merz.

Lunch bij Eataly in Le Cucine delMercato (of alternatief). Authentieke Italiaanse beleving.

De Pinacoteca Agnelli is gelegen op de bovenste verdieping van het Lingotto complex, het hoofdkwartier van Fiat (met een grote stalen constructie op het dak van architect Renzo Piano). De permanente collectie toont werken uit de private collectie van Agnelli, zoals Renoir, Matisse, Tiepolo, Canaletto, Picasso en Modigliani.

In het Castello di Rivoli is het Museum voor hedendaagse kunst gevestigd met een prachtige  collectie van werken van kunstenaars uit de jaren 1960 tot heden die afwisselend getoond worden: Anselm Kiefer, Richard Long, Sol Lewitt, Maurizio Cattelan, Daniel Buren, James Lee Byars, Tony Cragg, Wim Delvoye, Olafur Eliasson, Paul Mc. Cartney, Jan Vercruysse, Bill Viola, e.a. Er vinden tevens tijdelijke tentoonstellingen plaats.

 

Maandag 1 mei 2023

 In 2000 is in hét symbool van Turijn, de Mole Antonelliana, het filmmuseum geopend. Het Museo Nazionale del Cinema bestaat uit vijf verdiepingen met de gehele geschiedenis van de film, te beginnen bij de vroegste periode van het schimmentheater, de camera obscura en de toverlantaarn over de zeer rijke Italiaanse film tot de meer recente film.

Lunch (inbegrepen).

Transfer naar Milaan Linate

18u50 – 20u20 Rechtstreekse vlucht naar Brussel met Brussels Airlines (uren onder voorbehoud).

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
28901-persoonskamer

prijs per persoon
3290
Inbegrepen
  • Vluchten
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Isolde De Buck

Kunsthistorica en artistiek consulente

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.

Vandaag trekken we naar de omgeving van de Aragats, de hoogste berg van Armenië. Hier bezoeken we het 12de-eeuwse klooster van Saghmosavank en het klooster van Hovhannavank uit de 4de eeuw. Een bergweg brengt ons naar de vesting van Amberd (10de-13de eeuw). Dit fort was een van de belangrijkste bolwerken in het verdedigingssysteem van de toenmalige hoofdstad Ani. We dalen af naar Byurkan voor een bezoek aan de grote dorpsbasiliek én een monument uit 2005 ter ere van Mesrop Masjtots die in 405 het Armeense alfabet ontwierp.

Logement in Best Western Congress Hotel Jerevan ****.