056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen
056 62 77 27 09 233 37 70 info@art-travel.be

Inloggen

Aanmelden

U kan onze site volledig bezoeken zonder een profiel aan te maken..Voor reserveringen dient u wel een profiel te hebben. U kan daarmee ook online de betalings-status en bevestigingen nakijken.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Familienaam*
Email*
Telefoon*
Land*
Straat*
Nummer*
Postcode*
Gemeente*
* Door het aanmaken van een profiel gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Heeft u reeds een profiel?

Inloggen

Via de la Plata

Prijs
Vanaf1.875 €
Prijs
Vanaf1.875 €
Een vraag over deze reis?
Opslaan in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

707

Waarom reizen met Art Travel?

  • Bijzondere bestemmingen
  • Kleine groepen
  • Ervaren gidsen
  • Inhoudelijke begeleiding

Een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij zijn een ervaren team en hebben altijd tijd voor u.

056 62 77 27
09 233 37 70

info@art-travel.be

6 dagen / 5 nachten
21 april 2020
Zaventem
Sevilla
Deelnemers: Min. 14 - Max. 20

Afreis verzekerd

Via de la Plata

De Vía de la Plata is een antieke handelsweg en Sint-Jacobsroute, langs de westgrens van Spanje met Portugal, van zuid tot noord de steden Mérida en Astorga of, nog veelomvattender, Sevilla en Gijon verbindend. Wij volgen een deel van het traject van Zafra tot Plasencia, dwars doorheen de ‘autonome regio’ Extremadura.

Extremadura is de dunst bevolkte en allicht minst gekende Spaanse comunidad autónoma’, maar het is ook een van de interessantste streken van het land. Ver van de costas ontdek je een prachtig maar onherbergzaam gebied. Dat heeft zo zijn gevolgen voor het karakter van de mensen. Het leeuwendeel van de Spaanse conquistadores, die te zwaard en te vuur Amerika hebben bedwongen, kwam uit deze streek.

Dinsdag 21 april 2020

Rechtstreekse vlucht naar Sevilla met Brussels Airlines

Met private autocar naar Zafra, waar de parador een versterkt paleis is, gebouwd bovenop het gesloopte islamitische alcázar, burcht aan de buitenkant en binnenin hofkasteel, dat is opgesmukt met marmer en jaspis uit Portugal. Van de plaza Chica, de fraaiste van beide, de plaza Grandebegaand, biedt deze laatste een ruststop met portieken en fonteinen, en is een allerbest startpunt om de iglesia de la Candeleriate bereiken, waar een ingetogen altaarstuk van Zurbarán wordt bewaard.

Verder naar Mérida  en logement in Illunion Palace ****

Woensdag 22 april 2020

Mérida is door de Unesco opgenomen in op Werelderfgoedlijst. Mérida groeide uit tot een der belangrijkste steden van het Romeinse rijk en vele monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven.  De belangwekkendste overgebleven antieke bouwwerken van Mérida zijn: de Puente Romano, die met 800 meter de langste brug van het Romeinse Rijk was ; de tempel van Diana; de Arco Trajano ; en de Casa Mitreo, een Romeinse villa, die in 1964 is ontdekt en het Acueducto de los Milagros.

Het Museo Nacional de Arte Romanoin Mérida is een van de mooiste in zijn  soort. Niet alleen de collectie is overweldigend, het gebouw zelf getuigt van een grootse schoonheid en behoort tot de architectonische meesterwerken uit de late 20steeeuw. Het is tussen 1981 en 1985 gebouwd door Rafael Moneo, wellicht de belangrijkste contemporaine architect in Spanje. De collectie is zeer omvangrijk en van hoge kwaliteit.

Verder naar Càceres en logement in NH Collection Cáceres Palacio de Oquendo ****

Donderdag 23 april 2020

Càceres is, omwille van zijn uitzonderlijk middeleeuwse karakter, met een wirwar van hellende en dalende steegjes, door de Unesco eveneens als Patrimonio de la Humanidad beschermd. De stad, met 80.000 inwoners, mede door het grote aantal studenten, een van de levendigste van Extremadura, bestaat uit drie delen: de Ciudad Monumental, de oude ommuurde stad, die zich boven de plaza Mayor bevindt; de oude stad, aan de voet van de plaza Mayor; en de nieuwe stad, waarvan de Avenida de Españahet centrum is.

Van de dertig torens die de ommuurde stad vroeger moesten beschermen, staan er nog twaalf overeind. De torens van Los Pulpitos, El Horno, Espadores en Bujaco verdienen hierbij speciale vermelding. Verscheidene poorten bieden toegang tot de oude stadskern: De Arco de La Estrella (de oude “Nieuwe Poort” die gebouwd werd door Churriguera), Santa Ana, de Arco de Cristo (de enige overgebleven Romeinse poort), Socorro en de Puerta de Merida . Het Casa de las Veletas (Huis met de windwijzers), dat gebouwd is op de plaats waar vroeger het Alcázar stond.  Ook is hier de Casa de los Caballos (Huis met de Paarden) te vinden, dat onderdak biedt aan het Museum voor Moderne Kunst. Via de Iglesia de San Francisco Javier, komt u bij het Palacio de los Golfines de Abajo. Dit paleis is zowel in gotische als in mudejar- en platerescostijl gebouwd. Op het plein van Santa Maria staat de Concatedral de Santa Maria, waar voorname personen uit Cáceres begraven liggen. Hier staan ook het Palacio Episcopal (Bisschoppelijk Paleis), de Casa de Ovando (platerescostijl) en het Palacio de Mayoralgo, dat in gotische stijl is gebouwd.

Malpartida de Cáceres ligt 11 kilometer ten westen van de stad Cáceres. Het Vostell-Malpartida de Cáceres Museum is in 1976 opgericht door de Duitse kunstenaar Wolf Vostell. Het ligt in het natuurmonument van Los Barruecos. De gebouwen waarin het museum is gevestigd, maakten deel uit van een industrieel complex, dat in de 18deen 19deeeuw gewijd was aan de behandeling van wol. Het museum beschikt over een hedendaagse kunstcollectie van de Fluxusbeweging.

Logement in Càceres.

Vrijdag 24 april 2020

Van Francisco Pizarro, die het Inca-rijk in Peru voor Spanje innam, staat in Trujillo het trotse ruiterstandbeeld prominent op de plaza Mayorstaat te pralen. Pizarro ontmoet je nog eens bij het opvallendste woonpand op het plein, het Palacio del Marqués de la Conquista; hij staat afgebeeld op een van de medaillons van het hoekbalkon. Door de puerta de Santiagobereik je de bovenstad. Hier kom je bij de grootste kerk van de stad, de Santa María La Mayor. In het coro alto, dat de kerk domineert, kun je gaan zitten op de stenen stoelen, die voor de Katholieke Koningen, Ferdinand van Aragón en Isabella van Castilië, bij hun bezoek aan Trujillo, werden gehouwen.

 Placencia is in de 12deeeuw gesticht door Koning Alfonso VIII om «God en de mensen te behagen». In het netwerk van straten ontdek je stukje bij beetje de indrukwekkende gebouwen en schitterende Renaissancepaleizen. Zoals in de meeste steden in Extremadura, bezetten de ooievaars van februari tot juli de schoorstenen van de huizen en alle hoeken van de daken, waar ze nesten. Tijdens de siësta lijken ze wel de enige levende wezens in de stad te zijn.

 Logement in Cacéres.

Zaterdag 25 april 2020

In de loop der eeuwen is de Toledo,de hoofdplaats van de autonome regio Castilla-La Mancha, erin geslaagd om haar onmiskenbare architectonische en artistieke patrimonium grotendeels te behouden. De kerken, synagogen, moskeeën, paleizen, kloosters, ommuringen en bruggen maken Toledo, ook al Unesco-Werelderfgoed, tot een waar juweel van het collectieve materiële geheugen. De iglesia de Santo Toméis een toeristenmagneet, omwille van het beroemde doek El Entierro del Señor de Orgaz, van El Greco. Om meer te weten te komen over de kunstenaar, gaan we naar het casa-museo El Greco, waar enkele van zijn beste werken worden tentoongesteld.

Logement in Toledo: Eurostars Palacio de Buenavista *****

Zondag 26 april 2020

Verdere bezoeken in Toledo met de in gotische stijl opgetrokken kathedraal, de Sinagoga de Santa Maria Blanca met een prachtige combinatie van joodse, islamitische en christelijke cultuur en het Monasterio de San Juan de los Reyes uit de vijftiende eeuw.

Transfer naar de luchthaven van Madrid.

Rechtstreekse vlucht naar Brussel met Brussels Airlines.

Richtprijs2-persoonskamer

prijs per persoon
18751-persoonskamer

prijs per persoon
2310
Inbegrepen
  • Vluchten
  • Transferten
  • Hotel
  • Ontbijt
  • Toegangsgelden
  • Begeleiding
Begeleiding

Luc Van Marcke

Docent, cultuursocioloog en Hispanofiel

Wenst u een reismap te ontvangen met het gedetailleerde programma, praktische informatie en een inschrijvingsformulier van deze reis, vul dan dit formulier in.